afbeelding

ENERGIE

Het moet minder en schoner. Niet alleen omdat dit in het Klimaatakkoord staat, maar vooral omdat we als land de kosten van nu niet willen afschuiven op toekomstige generaties. Door te besparen op energieverbruik en te kiezen alternatieve energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, maakt u vandaag al het verschil. 

 

 

We nemen als land afscheid van fossiele brandstoffen. Dat gaat niet in één keer, maar stapsgewijs maken we de overstap naar volledig duurzame en hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-, warmte- en windenergie. Circulaire infrastructuur draagt hieraan bij door energie te besparen en alternatieve bronnen te gebruiken.

 

EEN INFRASTRUCTUUR DIE GEEN ENERGIE KOST, MAAR ÉÉN DIE LEVERT 

Zo kan gebruik van reflecterend asfalt de benodigde verlichting verkleinen en tegelijkertijd de verkeersveiligheid vergroten. Ook kunnen lichtmasten  hun eigen energie opwekken, door middel van geïntegreerde zonnepanelen. Net als wegoverkappingen, geluidsschermen en wegbermen, die kansen bieden om energie op te wekken en een lokaal energiesysteem te creëren. En wie investeert in de toekomst, kiest ook voor de voorbereidende maatregelen, laadpalen en de infrastructuur die nodig is voor de elektrische auto. Kortom, een infrastructuur die geen energie kost, maar één die levert aan de omgeving.

 

Nominatie SHARE

De Circulaire Weg, The Waste Transformers, Metabolic en Biobound zijn genomineerd voor de SHARE Award 2017. De prijs is een blijk van waarderin

>> lees verder
SHARE Award

Geen winst, maar toch heel tevreden met een tweede plaats bij de SHARE Award 2017. Afgelopen maandag 29 mei mochten we deze in ontvangs

>> lees verder